Prima / Comunicate de presă » Bilanțul activității Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019, prioritățile pentru anul 2020 imprimare
Bilanțul activității Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019, prioritățile pentru anul 2020
31.01.2020    

Astăzi, 31 ianuarie curent, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc ședința de bilanț a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
În cadrul ședinței, Ministrul Justiției Fadei Nagacesvchi a menționat despre importanța funcționării eficiente a sistemului administrației penitenciare în Republica Moldova în cadrul justiției penale și responsabilitatea pe care o dețin angajații sistemului în activitatea zilnică îndreptată spre sporirea securității societății, totodată reiterând și despre necesitatea asigurării unor condiții adecvate deținuților, respectării drepturilor și libertăților acestora.
De asemenea, au fost prezentate rapoartele mai multor instituții subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Pe lângă succesele înregistrate, au fost menționate și restanțele, obstacolele și dificultățile cu care se confruntă administrația în realizarea obligațiunilor funcționale care îi revin.
În perioada de referință principalele activități au avut drept scop dezvoltarea infrastructurii pentru asigurarea siguranţei deținerii, eficientizarea managementului sistemului penitenciar, finisarea lucrărilor de construcții pentru acreditarea subdiviziunilor medicale din instituțiile penitenciare, implementarea proiectelor şi programelor de intervenţie psiho-sociale comune cu ONG-uri, cu scopul reintegrării sociale, prevenirea și combaterea criminalităţii și eradicarea fenomenului subculturii criminale în mediul penitenciar, crearea şi amenajarea în incinta instituţiilor penitenciare a spaţiilor de desfăşurare a şedinţelor de judecată, conform standardelor stabilite, etc.
La finalul şedinţei, au fost prezentate prioritățile și obiectivele de perspectivă care urmează a fi implementate pe parcursul anului 2020.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311448     Soluție
 
Servicii
Close