Prima / Comunicate de presă » Vizita Ministrului Justiției la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din mun. Bălți imprimare
Vizita Ministrului Justiției la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din mun. Bălți
11.02.2020    

La data de 11 februarie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din mun. Bălți.
În cadrul întrevederii cu mediul academic al Universității, Ministrul Justiției și-a exprimat deschiderea spre o colaborare, lansând în acest sens o invitație de a participa la concursul anunțat de către Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului RM privind desemnarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din partea profesorilor titulari.
De asemenea, Fadei Nagacevschi a menționat și despre importanța implicării active a profesorilor în procesul de consolidare a domeniului justiției, informând despre esența reformelor inițiate.
Ministrul Justiției a reiterat că recăpătarea încrederii cetățenilor într-o justiție, cu adevărat echitabilă, depinde de realizarea calitativă a actului de justiție, care este într-o interdependență totală cu integritatea și onestitatea judecătorilor.
Reprezentații cercului profesoral au prezentat Ministrului Justiției unele probleme din sectorul justiției cu care se confruntă în regiune.
În final, de comun acord părțile au convenit spre o cooperare pe viitor în vederea perfecționării cadrului normativ și înlăturarea tuturor lacunelor de reglementare.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8358473     Soluție
 
Servicii
Close