Prima / Comunicate de presă » Aplicarea arestului preventiv în Republica Moldova, în vizorul autorităților imprimare
Aplicarea arestului preventiv în Republica Moldova, în vizorul autorităților
25.02.2020    

Astăzi, 25 februarie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la prezentarea publică a raportului asupra cercetării privind aplicarea arestării preventive în Republica Moldova. Raportul a fost elaborat în cadrul programului Consiliului Europei „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova” și s-a bazat pe o cercetare efectuată, ce a implicat 3 grupuri – avocați, procurori și judecători. 

În cadrul evenimentului Fadei Nagacevschi a afirmat că Ministerul Justiției, fiind autoritatea responsabilă de elaborarea politicilor în domeniul justiției, are drept prioritate promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului. De asemenea, Ministrul a menționat că deși s-a reușit adoptarea unui set de acte legislative în vederea garantării dreptului la libertate și siguranță, la implementarea prevederilor legislației, Republica Moldova are restanțe extrem de serioase. 

De asemenea, Ministrul Justiției a mulțumit reprezentanților Consiliului Europei pentru asistența continuă, menționând că astăzi, mai mult ca niciodată avem nevoie de suportul și expertiza dumnealor în vederea îmbunătățirii actului justiției și restabilirea încrederii cetățenilor în sistemul justiției.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311384     Soluție
 
Servicii
Close