Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției participă la Conferința de nivel înalt în domeniul protecției mediului și drepturile omului imprimare
Ministrul Justiției participă la Conferința de nivel înalt în domeniul protecției mediului și drepturile omului
27.02.2020    

Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi participă astăzi, 27 februarie 2020, la Conferința de nivel înalt în domeniul protecției mediului și drepturilor omului, care are loc la Strasbourg sub auspiciile Președinției Georgiei a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Evenimentul este organizat drept reacție la provocările actuale în domeniul mediului și  biodiversității, și protecției mediului înconjurător din perspectiva drepturilor omului. Scopul conferinței este de a examina potențialul activităților Consiliului Europei în domeniul drepturilor omului pentru abordarea situațiilor de urgență pentru mediu și identificarea modalităților de asistare a guvernelor europene în acceptarea și reglementarea provocării în cauză.

Printre altele, ministrul Nagacevschi a punctat în discursul său: „Deși Convenția europeană a drepturilor omului nu conține prevederi exprese referitoare la mediul ambiant, jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului a stabilit formele de intervenție a factorului uman asupra mediului înconjurător, care implicit duc la încălcarea dreptului la viață în general și a dreptului la viață privată și familie în particular. Jurisprudența CEDO demonstrează obligația statelor membre ale Consiliului Europei de a trata cu mai multă seriozitate această tematică, precum și prevenirea acestor violări, implementând măsuri de supraveghere și evaluare a impactului uman asupra mediului”.

Evenimentul întrunește miniștri, oficiali ai Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, experți în domeniul mediului și protecției drepturilor omului și exponenți ai societății civile.

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8340671     Soluție
 
Servicii
Close