Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției a demarat procesul de consultare publică a proiectului noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia imprimare
Ministerul Justiției a demarat procesul de consultare publică a proiectului noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
05.03.2020    

La data de 5 martie 2020 a avut loc ședința de lucru, la care au participat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai instanțelor de judecată, precum și reprezentanți ai societății civile și partenerilor de dezvoltare. 

În cadrul discuțiilor reprezentanții corpului de judecători au salutat că în proiectul noului document de politici se regăsesc o serie de propuneri care au fost formulate și prezentate în adresa Ministerului Justiției.

De asemenea, au fost evidențiate și noi măsuri de intervenție care sunt necesare a fi reflectate în proiect și care au drept obiectiv asigurarea independenței judecătorilor, sporirea calității actului de justiție, consolidarea aspectelor de organizare a instanțelor, etc.    

La final, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Radu Foltea a încurajat  toți participanții de a prezenta propuneri/comentarii adiționale, astfel încât, proiectul să fie definitivat pe principii reciproc acceptabile.

Toate  opiniile formulate asupra proiectului și recepționate de către minister vor fi transmise către toți participanții.

 

 


 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343135     Soluție
 
Servicii
Close