Prima / Comunicate de presă » Sancționarea mai dură a persoanelor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor, precum și pentru încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase imprimare
Sancționarea mai dură a persoanelor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor, precum și pentru încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase
05.11.2020    

Astăzi, 5 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, și anume art. 222 din Codul penal și art. 54 din Codul contravențional, în vederea ajustării sancțiunilor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor și încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.

Prezentul proiect de act normativ reprezintă o manifestare publică suplimentară a intenției Republicii Moldova și a autorităților sale de a contracara orice manifestări de intoleranță religioasă pe teritoriul său, fiind elaborat ca o reacție la tendințele sociale existente atât la nivel național, cât și la nivel internațional prin care se atestă o sporire îngrijorătoare a numărului de incidente cu conotație de genul dat (vandalizări de morminte, monumente, localuri venerate de către persoane aparținând diferitor culturi; atacarea persoanelor în localuri religioase sau în adiacentul acestora etc.).

Sancțiunile prevăzute la moment de legislația penală și contravențională nu reprezintă o piedică considerabilă care ar descuraja comiterea unor asemenea fapte în viitor.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716012     Soluție
 
Servicii
Close