Prima / Comunicate de presă » Extinderea comunităților terapeutice pentru deținuții dependenți de droguri în cadrul penitenciarelor din întreaga țară imprimare
Extinderea comunităților terapeutice pentru deținuții dependenți de droguri în cadrul penitenciarelor din întreaga țară
01.12.2020    

Aprobarea, la data de 30 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a proiectului hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de Lege pentru completarea Codului de executare al Republicii Moldova nr. 443/2004 (comunitatea terapeutică) reprezintă o avansare în vederea extinderii acestor comunități terapeutice destinate deținuților dependenți de droguri în cadrul penitenciarelor din întreaga țară.

Ministerul Justiției a elaborat cadrul juridic național, în baza lansării, în comun cu experții norvegieni şi reprezentanții Pompidou Grup al Consiliului Europei, a proiectului-pilot în cadrul Penitenciarului nr. 9 – Pruncul pentru reabilitarea persoanelor dependente de droguri, numit „Comunitatea terapeutică”.

Această reglementare va permite promovarea conceptului de comunitate terapeutică în cadrul întregului sistem penitenciar, precum și statutului instituțional al acestei structuri, în vederea combaterii problemelor sistemice și diminuării la maxim a fenomenului consumului de droguri în rândul persoanelor private de liberate.

În cadrul acestor comunităţi terapeutice vor fi aplicate programe specializate care presupun obiective, strategii, metode și tehnici specifice de intervenţii, întru susţinerea participării rezidentului în procesul de recuperare şi însuşire a unui mod de viaţă corect, schimbarea comportamentală, dezvoltarea şi formarea de noi abilități şi responsabilități sociale, precum și asigurarea unui mediu sigur pe perioada deţinerii, cât şi facilitarea reintegrării în societate a condamnaţilor în perioada de după liberare. 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715636     Soluție
 
Servicii
Close