Prima / Comunicate de presă » Ministerului Justiţiei consolidează răspunsul sistemului de justiţie penală la cazurile de infracţiuni privind viaţa sexuală imprimare
Ministerului Justiţiei consolidează răspunsul sistemului de justiţie penală la cazurile de infracţiuni privind viaţa sexuală
01.12.2020    

La data de 30 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobat proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, în partea ce ține de asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală.

Acest proiect de lege este menit să fortifice drepturile victimelor infracțiunilor ce atentează la libertatea și inviolabilitatea sexuală a acestora prin adaptarea cadrului normativ intern la standardele și practicile internaționale.

Proiectul de lege a fost elaborat de către Ministerul Justiției în colaborare cu un un grup de experţi format din reprezentanţi ai organelor de drept, procurori, judecători şi reprezentanţi ai ONG-lor care lucrează cu victimele infracţiunilor privind viaţa sexuală.                                                                                        

 De asemenea, proiectul respectiv a fost consultat cu experţi internaţionali, reprezentaţi ai Consiliului Europei, mediul academic şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova şi din Europa.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715640     Soluție
 
Servicii
Close