Prima / Comunicate de presă » Mesajul Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei internaționale anticorupție imprimare
Mesajul Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei internaționale anticorupție
09.12.2020    

În fiece an, la data de 9 decembrie, este celebrată Ziua internațională anticorupție, care este destinată să consolideze și să fortifice eforturile în lupta cu fenomenul de corupție.

Această zi semnificativă, îmi oferă oportunitatea de a releva importanța acestei sărbători instituită în anul 2006 prin adoptarea de către Adunarea Generală a ONU a Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției, care reprezintă un puternic instrument juridic internaţional anticorupţie.

Corupția, pe parcursul anilor a fost expusă unor metamorfoze, modernizând-se și îmbrăcând diverse forme și aspecte, dar constituind până în prezent același factor decisiv în crearea premiselor de destabilizare a oricărui sistem, de generare a regresului avansat în toate domeniile vieții, economic, social, politic.

Fiind un susținător și un adept al luptei împotriva corupției Vă îndemn pe fiecare ca în activitatea profesională, precum și în viața de zi cu zi, să adoptați și să susțineți acele deziderate definitorii în spiritul idealurilor corectitudinii, adevărului și dreptății, întru sporirea gradului de conștientizare a impactului corupției de către fiecare cetățean în parte și neadmiterii unor asemenea acțiuni pe viitor.

Stimați cetățeni, sunt ferm convins că doar împreună, prin consolidarea și mobilizarea eficientă a forțelor statului și implicarea activă a societății, vom putea preveni și combate actele de corupție care au drept efect subminarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, afectarea în mod direct a calității vieții cetățenilor, precum și vom avea puterea să contribuim la asigurarea unei reglementări durabile a mecanismului de funcționare corectă și de protecție împotriva acțiunilor de corupție, în vederea dezvoltării și prosperării țării și transmiterii generațiilor viitoare a celor mai desăvârșite valori ale democrației, statului de drept și supremației legii.

 

Cu cele mai distinse și sincere gânduri,

 

​Fadei NAGACEVSCHI

​Ministru al Justiției

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715810     Soluție
 
Servicii
Close