Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!” imprimare
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
13.05.2021    

Copilăria, de fapt, este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărei persoane. Este acea ipostază a vieții când totul este plin de puritate, inocență, sinceritate, totul este frumos, totul este firesc, real și plin de armonie.                                                                               

Fiind în preajma Zilei Internaționale a Copiilor – 1 iunie, Ministerul Justiției lansează concursul de desene întitulat „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”, întru a putea reaminti tuturor maturilor, părinților și de a-i readuce în acea perioadă a copilăriei care reprezintă o dulce amintire, o armonie, perioadă plină de puritate, inocență și sinceritate, de a renaște spiritul de copil care trebuie să persiste în fiecare dintre noi pe parcursul întregii vieți.                                                

Prin urmare, părinții sau persoanele, care au la întreținere, educă și cresc copii, vor avea posibilitatea să fie implicați în acest proces de creație, prin inițierea discuțiilor cu copiii și analizarea celor mai remarcabile evenimente din copilăria acestora, întru a fi ilustrate prin desen. Acesta va fi și un moment propice de a reflecta, dacă copilul Dumneavoastră, de fapt, a avut aceste momente memorabile, întru a le amplifica și a schimba și îmbunătăți această situație, întru a fortifica acest aspect.                                                                                                                                

Astfel, îndemnăm toți copiii de a-și exprima sentimentele prin desen și de a participa la concurs, demonstrând originalitatea și arta de a-și expune imaginația și gândurile în culoare, prin care vor reda momentele memorabile, momente de neuitat din copilăria lor.                                              

În acest sens, încurajăm toți copiii să se implice și să realizeze un desen într-o manieră liberă și individuală, care va fi reliefat pe un suport de hârtie sau pânză, format A4 (tehnica utilizată este la alegere: creion, cariocă, acuarelă, guașă, etc.).                                       

În dreapta paginii, în partea de jos, se va indica - numele participantului și vârsta, iar pe verso - numărul de telefon al părintelui copilului sau al copilului participant.     

Toate lucrările copiilor vor fi expuse în cadrul unei expoziții tematice, care va fi vernisată de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, în fața sediului Ministerului Justiției, în acest mod, inspirând bucurie și emoții pozitive tuturor colaboratorilor și vizitatorilor Ministerului Justiției, precum și simplilor trecători.                                                                                                         

Lucrările urmează a fi expediate, până la data de 31 mai 2021, la adresa Ministerului Justiției, str. 31 August 1989, 82, Chișinău, MD-2012, prin intermediul oficiului poștal sau prezentate personal, indicând mențiunea Concursul de desene „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”, pentru determinarea câștigătorilor concursului, cărora le vor fi oferite diplome și premii. Evaluarea lucrărilor va fi efectuată în baza conceptului propriu-zis, a mesajului care, de fapt, a vrut să-l transmită autorul, al modului și ingeniozității de redare a evenimentului, a sentimentului trăit. 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10935597     Soluție
 
Servicii
Close