Prima / Comunicate de presă » Justiția este cu Tine imprimare
Justiția este cu Tine
18.05.2021    

Puterea statului este în funcționarii săi, în capacitatea şi aspirația acestora de a realiza progrese şi reforme, în aptitudinea de luare a deciziilor şi responsabilitate civică.

Pe parcursul celor 31 de ani de activitate în cadrul Ministerului Justiției, doresc să menționez că activitatea funcționarului public este una foarte responsabilă și necesită multă dedicație. De competența de care dai dovadă zi de zi   depinde în mare parte imaginea și credibilitatea instituției publice.

Funcționarii sunt cei care activează în spatele tuturor proceselor statului, de la inițiativă până la aprobarea și implementarea unui act legislativ. Astfel, pe parcursul activității mele în cadrul Ministerului, aș dori să remarc activitatea Direcției avizare  acte normative care asigură una din etapele principale pe care le parcurge un act normativ, de la proiect până la aprobarea acestuia.

Direcția reprezintă o subdiviziune a aparatului central al Ministerului Justiției, care are misiunea de a contribui la perfecționarea și eficientizarea cadrului normativ național prin avizarea și expertizarea juridică a proiectelor actelor normative,  acordarea asistenței autorităților publice privind aplicarea uniformă a legislației ce ține de domeniul creației legislative.

Activitatea colegilor în Direcție se bazează, preponderent, pe principiul specializării pe domenii de drept.

În exercitarea atribuțiilor, colectivul Direcției are obligația de a realiza cu profesionalism, imparțialitate și în conformitate cu legea sarcinile și să se abțină de la orice faptă care ar prejudicia imaginea sau prestigiul Ministerului. Totodată, fiecare coleg trebuie să respecte normele de conduită profesională, să dovedească respect față de orice persoană, să își consacre activitatea profesională îndeplinirii cu competență, integritate și corectitudine a atribuțiilor, să adopte o atitudine maxim constructivă și un comportament colegial, precum și să-și perfecționeze continuu abilitățile profesionale.

După trei decenii de activitate în cadrul Ministerului Justiției afirm cu încredere că, profesia de jurist impune profesionalism, cunoștințe temeinice, integritate, responsabilitate, demnitate şi verticalitate. Aceste calități sunt imperative pentru garantarea și promovarea reformelor democratice, precum și pentru consolidarea statului de drept prin asigurarea supremației legii.

În acest sens, îmi exprim gratitudinea și aprecierea pentru entuziasmul, perseverența și efortul depus de fiecare coleg din cadrul activității publice, pentru a face față provocărilor de astăzi în vederea realizării proiectelor importante pentru dezvoltarea comunității și îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Conștientizarea responsabilităților ce ne revin este cheia succesului și Vă îndemn, și în continuare, să fim consecvenți și să ne bucurăm de respect pentru tot ceea ce facem.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10935615     Soluție
 
Servicii
Close