Prima / Comunicate de presă » Reforma justiției și lupta împotriva corupției imprimare
Reforma justiției și lupta împotriva corupției
03.06.2021    

Ministerul Justiției reiterează angajamentul său ferm de realizare a reformei în sectorul justiției și luptei împotriva corupției, domenii de intervenție stringente, care derivă din angajamentele internaționale, fiind setate în Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției constituie obiectivul esențial al Ministerului Justiției în promovarea politicilor privind reformarea domeniului justiției, care va permite, stabilirea unei previzibilități de dezvoltare durabilă a întregului sector al justiției din Republica Moldova.

Ministerul Justiției își exprimă convingerea că, urmare a unor eforturi conjugate din partea tuturor actorilor vor fi întreprinși pașii necesari pentru ca acest document de politici să fie pus în aplicare în timpul apropiat. 

Pe această cale, Ministerul Justiției aduce sincere mulțumiri Uniunii Europene pentru aprobarea Planului de redresare economică pentru Republica Moldova pentru următorii trei ani și cu o finanțare de până la 600 milioane euro, acordarea acestor mijloace financiare fiind condiționată, inclusiv, de reforma justiției și lupta împotriva corupției.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10935699     Soluție
 
Servicii
Close