Prima / Comunicate de presă » Justiția este cu Tine imprimare
Justiția este cu Tine
15.06.2021    

Misiunea Inspectoratului Național de Probațiune este una deloc ușoară, complexitatea acestuia constând în edificarea durabilă și modernizarea sistemului de probațiune din întreaga țară, asigurarea eficientă a funcționării acestuia și promovarea beneficiilor pedepselor alternative detenției, prin reducerea supra-aglomerării penitenciarelor, reducerea costurilor pentru executarea sancțiunilor și măsurilor penale, precum și reintegrarea minorilor aflați în conflict cu legea, atât în etapa presentințială, cât și post coordonare.

Activitatea Insectoratului Național de Probațiune este consacrată exclusiv în interesul comunității, în scopul acordării asistenței și consilierii calificate subiecților probațiunii, întru prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, reintegrării sociale, valorificării potențialului acestora și oferirea posibilității reabilitării.

Doamnei Ala Juvală și-a început activitatea în anul 2011 în cadrul Oficiului Central de Probațiune al Inspectoratului Național de Probațiune, conlucrând activ atât cu organizații guvernamentale, cât și non-guvernamentale, preluând astfel cele mai bune metode și tehnici de lucru cu minorii care se află în conflict cu legea, totodată elaborând diverse programe și activități, care au avut un impact în formarea ei profesională, și care o transmite cu multă dăruire colegilor săi.

Pe parcursul celor 10 de ani de activitate în cadrul Biroului de Probațiune Chișinău, a promovat strategia educaţională aplicată în reintegrarea minorilor aflați în conflict cu legea, care certifică importanţa deosebită în acordarea șansei de integrare în comunitate, promovând implementarea unui nou comportament atitudinal, recuperator, vizând raportul constructiv şi nu distructiv.
Scopul activității sale presupune o alternativă viabilă a reintegrării infractorului minor în comunitate.

Doamna Ala Juvală, în calitate de Șef de Direcție, a reușit să educe o echipă profesionistă, oferindu-le cunoștințele pe care le deține, o parte din experiența sa, promovând astfel înaltele valori și principii care definesc domeniul de activitate pe care îl reprezintă.

Împreună cu colectivul care îl conduce Doamna Ala Juvală, a reușit să contribuie prin sinergia eforturilor consolidate, precum și cu susținerea partenerilor naționali și internaționali, la realizarea acelor obiective și proiecte ambițioase care vor permite dezvoltarea pe viitor a instituției probațiunii din Republica Moldova.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10935797     Soluție
 
Servicii
Close