Prima / Comunicate de presă » Întrevederea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță imprimare
Întrevederea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță
02.09.2021    
Astăzi, 02 septembrie curent, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

La întrevedere ambasadorul a fost însoțit de unul dintre secretarii misiunii diplomatice la Chișinău, Radu Gruia.

În cadrul ședinței, ministrul Justiției a expus principalele obiective ale ministerului în domeniul justiției, iar ambasadorul a dat asigurări că Ministerului Justiției va beneficia de sprijin deplin în realizarea acestora.

De asemenea, Excelența Sa a reiterat importanța reformării justiției, pentru a asigura independența sistemului de drept și fortificarea încrederii cetățenilor în justiție și în instituțiile publice.

Oficialul a mai subliniat că Republica Moldova este o prioritate pentru România și că aceasta va fi susținută în parcursul său european.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a transmis reprezentantului diplomatic la Chișinău că mizează pe suportul României în preluarea practicilor de succes în domeniul justiției și, în special, în domeniul luptei împotriva corupției. De asemenea, a precizat despre intenția de a colabora cu experți care au participat la reformarea justiției în România și a menționat despre contribuția importantă pe care o pot avea aceștia pentru realizarea agendei ministerului, având în vedere rezultatele de succes pe care le are România în consolidarea organelor anticorupție.

Ministrul a menționat că sprijinul României este foarte important în procesul de reformare a justiției și a exprimat aprecierea deschiderii și suportului declarat.

   
      
 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716291     Soluție
 
Servicii
Close