Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a executorilor judecătorești imprimare
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a executorilor judecătorești
21.09.2021    

Stimați executori judecătorești,

Cu ocazia Zilei profesionale a executorilor judecătorești, celebrate anual, la data de 21 septembrie, Vă adresez urări de bine, sănătate și realizarea deplină a obiectivelor propuse.

Dumneavoastră, stimați executori judecătorești, aveți un rol important la înfăptuirea justiției, contribuind în mod direct la formarea percepției justițiabililor. Astăzi, acționând profesionist, competent și cu respectarea cadrului legal, creionăm imaginea și prestigiul de viitor nu doar a profesiei de executor judecătoresc și a sistemului judiciar, dar și a întregului domeniu al justiției Republicii Moldova.

Este important, să fortificăm independența sistemului judecătoresc, întrucât înfăptuirea justiţiei şi aplicarea corectă a hotărârilor judecătoreşti sunt deziderate care îi frământă pe cetățenii țării noastre. Edificarea unei justiții echitabile pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova, ce asigură supremația legii, este una din prerogativele Ministerului Justiției.

În acest context, este necesar prin efort comun, activitate transparentă, profesionalism și integritate, să consolidăm sistemul judecătoresc și să îmbunătățim opinia justițiabililor, cât și a publicului larg, privind independența justiției, eficiența, imparțialitatea, transparența și calitatea actului de justiție. Din păcate, sistemul se confruntă și cu mai multe probleme. Nu este un secret pentru nimeni că sunt în breaslă oameni care abuzează mult de calitatea care le-a fost oferită. De aceea este primordial să cooperăm și să acționăm în vederea curmării acestor practice care fac mult rău.

Desfășurarea activității strict conform procedurilor legale, îmbunătățirea procedurilor existente va ajuta să sporim încrederea în sistemul de justiție. Este necesar să protejăm drepturile cetățenilor prin executarea corectă a hotărârilor judecătorești, să avem proceduri prietenoase cetățeanului și o activitatea conformă normelor deontologice a executorilor judecătorești.

Cu prilejul sărbătorii Dumneavoastră profesionale, Vă doresc prosperitate, pace, încredere, inspirație, viziuni proaspete, curaj și determinare în munca de executor judecătoresc pe care o desfășuraţi.

La mulți ani!

 

Sergiu LITVINENCO,

Ministrul Justiției

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715662     Soluție
 
Servicii
Close