Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Misiunii USAID în Republica Moldova imprimare
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Misiunii USAID în Republica Moldova
22.09.2021    

Astăzi, 22 septembrie curent, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul va sprijini Judecătoriile Ungheni și Bălți în realizarea și menținerea statutului de instanță model prin creșterea eficienței, performanței și calității serviciilor bazate pe standardele Cadrului internațional pentru excelență judecătorească (CIEJ) și prin adaptarea serviciilor acestora la necesitățile justițiabililor. 

Totodată, proiectul va încuraja realizarea reformelor de jos în sus, inițial, prin susținerea a două judecătorii să atingă statutul de instanță model, iar, mai apoi, prin extinderea activităților la scară națională, motivând și alte judecătorii de primă instanță să aplice cele mai bune practici.

În cadrul evenimentului, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a menționat: „Lucrurile pe care vrem să le facem în țară țin de edificarea unui stat de drept. Această agendă ambițioasă pe care ne-am propus-o nu poate fi îndeplinită fără de suportul partenerilor de dezvoltare. Susținem plenar Proiectul „Instanțe Judecătorești Model”, deoarece acesta are drept scop să asigure servicii de calitate pentru cetățeni. Lucrurile se vor îmbunătăți calitativ atunci când cetățenii vor avea încredere în actul justiției și sperăm că acest proiect va contribui la acest lucru. Guvernul este recunoscător Statelor Unite și USAID pentru tot ce a făcut și face pentru R. Moldova”. 

Pe lângă sprijinul pe care îl va acorda Judecătoriilor din Ungheni și Bălți, proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va oferi asistență la nivel național în domeniile cheie precum instituționalizarea CIEJ, monitorizarea performanței instanțelor, planificarea strategică, mecanisme online de reclamații, implicarea comunității, îmbunătățiri la Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, precum și un program de granturi. 

La eveniment au participat: Laura Hruby, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Moldova; Scott Hocklander, directorul Misiunii USAID în Moldova; Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va fi implementat până în ianuarie 2024.

 


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11651033     Soluție
 
Servicii
Close