Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției a participat la prezentarea publică a documentului: Inspecția Judiciară din Republica Moldova imprimare
Ministerul Justiției a participat la prezentarea publică a documentului: Inspecția Judiciară din Republica Moldova
14.10.2021    

Ministerul Justiției a participat la prezentarea publică a documentului: Inspecția Judiciară din Republica Moldova: Analiză și propuneri privind legislația și practicile interne, în cadrul proiectului ‘’Acțiune împotriva corupției în Republica Moldova ‘’.

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru în cuvîntul său de deschidere a adresat mulțumiri partenerilor de de dezvoltare pentru susținerea oferită în sectorului justiției, și a apreciat utilitatea documentului prezentat, în contextul în care și în Planul de acțiuni al Ministerului Justiției una din acțiunile stabilite se referă la modificarea cadrului legal privind activitatea inspecției judiciare. De asemenea, s-a menționat despre faptul că în ciuda mai multor modificări legislative operate în Legea nr.178 cu privire la răspunderea disciplinară, există în continuare deficiențe în interacțiunea Inspecției judiciare cu Colegiul disciplinar, Consiliul Superior al Magistraturii, instanțele de jdeucată, precum și carențe de ordin practic, fiind necesară identificarea unei formule cît mai echilibrată între independența judecătorului și mecanismul de responsabilizare al acestuia.

Secretarul de stat a adus mulțumiri autorilor documentului, remarcînd că constatările și recomandările formulate vor fi luate în considerație în procesul de amendare a cadrului normativ pertinent.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Acțiune împotriva corupției în Republica Moldova”, finanțat de Biroul Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii , Departamanetul de Stat al SUA și implementat de Consiliul Europei.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 12126374     Soluție
 
Servicii
Close