Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei Juristului imprimare
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei Juristului
19.10.2021    

Stimați juriști,

Astăzi, de Ziua Juristului, am deosebita plăcere de a adresa sincere felicitări pentru contribuția importantă la aplicarea și respectarea legii tuturor reprezentanților comunității juridice din Republica Moldova.

Celebrarea Zilei Juristului, la data de 19 octombrie a fiecărui an, aduce un omagiu muncii Dvs. responsabile și importante. Este un prilej de recunoaștere a rolului deosebit al avocaților, procurorilor, judecătorilor, notarilor, specialiștilor în drept, întregii comunității juridice în consolidarea statului de drept și a instituțiilor societății civile.

Munca Dvs. servește unui obiectiv înalt - înfăptuirea justiției și asigurarea principiului egalității în fața legii.

În acest context, contribuția comunității juridice la consolidarea garanțiilor pentru protejarea drepturilor cetățenilor, combaterea corupției, elaborarea unor legi de înaltă calitate care să țină cont cât mai mult de interesele cetățenilor, este valoroasă și importantă pentru fortificarea statului de drept.

Dragi juriști, de integritatea, de profesionalismul și de conștientizarea responsabilității pe care Dvs. o aveți în exercitarea atribuțiilor profesionale depinde respectarea legilor, ceea ce înseamnă o dezvoltare a țării, siguranța vieții și sănătății cetățenilor Republicii Moldova. Activitatea Dvs. este asociată cu o mare responsabilitate pentru soarta oamenilor și vizează asigurarea justiției și legalității.

Sectorul justiției rămâne una din preocupările majore ale Guvernului Republicii Moldova, eforturile fiind concentrate pe măsuri orientate spre sporirea independenței, imparțialității și calității actului justiției, îmbunătățirea competenței actorilor din sector și consolidarea integrității reprezentanților profesiilor juridice.

Implementarea legii, protecția efectivă a intereselor, drepturilor și libertăților cetățenilor depind de profesionalismul și onestitatea Dvs.

De ziua profesională, Vă adresez urări de sănătate, performanță înaltă, satisfacție în activitatea Dvs. și apreciere din partea cetățenilor. Vă îndemn să profesați cu mândrie, dedicație și corectitudine în beneficiul oamenilor, astfel încât, prestația Dvs. să genereze recunoștință din partea societății.

Felicitări tuturor juriștilor!

Sergiu LITVINENCO,
Ministrul Justiției

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 12126412     Soluție
 
Servicii
Close