Prima / Comunicate de presă » Colaborarea Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției în susținerea activității Administrației Naționale a Penitenciarelor imprimare
Colaborarea Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției în susținerea activității Administrației Naționale a Penitenciarelor
25.10.2021    

Astăzi, 25 octombrie, secretarul de stat Veronica Mihailov-Moraru a avut o discuție cu reprezentanții Secției penale și aplicare a legii din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În timpul discuțiilor, oficialii și-au exprimat susținerea în procesul de reformare a justiției și deschiderea spre o colaborare apropiată în procesul de implementare.

De asemenea, reprezentanții ambasadei SUA au manifestat deschiderea în stabilirea unui dialog consolidat de conlucrare pe segmentul eficientizării activității Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În acest context, Ministerul Justiției a transmis un mesaj ferm privind intenția de a schimba paradigma de percepție a sistemului penitenciar în Republica Moldova, prin intensificarea interacțiunii administrative cu Administrația Națională a Penitenciarelor, eficientizarea măsurilor de intervenție în soluționarea problemelor deținuților și a personalului implicat în penitenciare, precum  și îmbunătățirea practicilor existente.

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, a mulțumit oficialilor pentru susținerea constantă acordată țării noastre de către Statele Unite ale Americii și a reiterat despre importanța susținerii partenerilor externi în procesul de reformare a instituțiilor statului într-un spirit democratic.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 12126560     Soluție
 
Servicii
Close