Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției a demarat consultările publice pe marginea primei versiuni a Planului de Acțiuni privind implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției imprimare
Ministerul Justiției a demarat consultările publice pe marginea primei versiuni a Planului de Acțiuni privind implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției
01.11.2011    

Ministerul Justiției a demarat azi, 1 noiembrie, un ciclu de consultări publice pe marginea primei versiuni a proiectului Planului de Acțiuni privind implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției.

Ministerul Justiției va consulta opinia tuturor instituțiilor de stat avizate, precum și a organizațiilor neguvernamentale care activează în acest domeniu, asupra fiecărui dintre cei șapte piloni care stau la baza Strategiei. Astfel, astăzi participanții  la consultări au fost invitați să examineze, în două runde separate, propunerile formulate asupra primului pilon, ce ține de sistemul judecătoresc, și a celui de-al doilea, care privește justiția penală. Maine, pe 2 noiembrie, vor fi analizați pilonii trei și patru - accesul la justiție și executarea hotărârilor judecătorești, precum și integritatea actorilor sectorului judecătoresc. Pentru data de 3 noiembrie au fost programate consultări pe marginea pilonului cinci, rolul justiției în dezvoltarea economică, și a pilonului șase, respectarea drepturilor omului în sectorul justiției. Ultimul pilon - sectorul justiției bine coordonat, administrat și responsabil, va fi supus atenției participanților pe data de 16 noiembrie.

Acum mai puțin de o lună, Ministerul Justiției a invitat să participe la elaborarea Planului de Acțiuni toate instanțele  judecătorești, organele de anchetă penală, cele ale Procuraturii, avocații, notarii, Ministerele și celelalte instituții ale autorității publice centrale, dar și pe reprezentați societății civile interesați de realizarea unei reforme reale și profunde a Justiției în Republica Moldova, iar membrii grupului de lucru responsabil pentru elaborarea acestui document au analizat și sintetizat toate propunerile formulate până în prezent.

Varianta finală a Planului de Acțiuni va conține măsuri concrete și fundamentarea financiară corespunzătoare pentru asigurarea implementării direcțiilor strategice ale Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției. În procesul de elaborare a acestui Plan vor fi făcute modificările de rigoare, pentru a asigura sincronizarea conținutului acestui document cu conținutul final al Strategiei, după examinarea în Parlament și adoptarea acesteia conform procedurilor finale. Vă amintim că proiectul Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de joi, 3 noiembrie, a Legislativului Republicii Moldova.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641035     Soluție
 
Servicii
Close