Prima / Comunicate de presă » Sediul Curții de Apel Comrat a fost inaugurat după o reparație capitală imprimare
Sediul Curții de Apel Comrat a fost inaugurat după o reparație capitală
04.11.2011    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a participat azi, alături de premierul Vlad Filat, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, bașkanul UTA Gagauz-Yeri, Mihail Formuzal, precum și alți reprezentanți ai administrației de stat, ai corpului judecătoresc și procuraturii, la inaugurarea sediului Curții de Apel de la Comrat, după reparația capitală a acestuia.

Pentru lucrările de reparație, realizate în câteva etape pentru a nu întrerupe activitatea acestei instanțe regionale, au fost investiți aproximativ șase milioane de lei, din surse exclusiv bugetare.

În discursul său adresat oaspeților, președintele Curții de Apel Comrat, Elena Lazarev, s-a arătat recunoscătoare Ministerului Justiției și Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Guvernului, adăugând că nivelul european al dotărilor pe care le are astăzi la dispoziție oferă judecătorilor toate condițiile pentru executarea actului de justiție în interesul cetățenilor, cu respect pentru drepturile omului.  

La rândul său, premierul Vlad Filat a amintit că anterior Guvernul a investit în reparația judecătoriei de la Comrat, precum și în construcția unui nou sediu al Judecătoriei de la Ceadîr-Lunga, iar la începutul lui 2012 vor fi finisate lucrările și la sediul Judecătoriei de la Vulcănești, astfel încât toate instanțele din autonomia găgăuză vor avea infrastructura necesară pentru a implementa reforma în Justiție.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a subliniat de asemenea că autoritățile publice centrale au oferit magistraților din Comrat tot ce au avut nevoie pentru a-i motiva să-și facă datoria profesională în strictă conformitate cu normele legale și morale, astfel încât Justiția să recapete încrederea cetățenilor.

Tot astăzi, Oleg Efrim a vizitat Judecătoria din Hâncești, unde lucrările de reparație sunt în desfășurare, urmând să fie terminate anul viitor. În prezent 20 de sedii ale unor instanțe din țară și Capitală se află în reparație capitală, iar 50 la sută din toate judecătoriile au fost deja reparate, amenajate și dotate cu tehnica necesară pentru exercitarea unei justiții în concordanță cu standardele europene.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640940     Soluție
 
Servicii
Close