Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiţiei a organizat o sesiune de dezbateri publice asupra proiectului Planului de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei imprimare
Ministerul Justiţiei a organizat o sesiune de dezbateri publice asupra proiectului Planului de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei
16.11.2011    

Ministerul Justiției a organizat astăzi, pe 16 noiembrie, o sesiune de dezbateri publice asupra proiectului Planului de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției, pentru anii 2011-2016.

Elaborarea Planului, care prevede acțiuni concrete pentru realizarea tuturor obiectivelor cuprinse în Strategia de Reformarea în Sectorul Justiției, precum și fundamentarea financiară a acestora, început în paralel cu promovarea acesteia la nivel politic, la începutul lunii septembrie. Ministerul Justiției a invitat să participe toate instanțele  judecătorești, organele de anchetă penală, cele ale Procuraturii, avocații, notarii, Ministerele și celelalte instituții ale autorității publice centrale, dar și pe reprezentați societății civile interesați de realizarea unei reforme reale și profunde a Justiției în Republica Moldova, iar membrii grupului de lucru responsabil pentru elaborarea acestui document au analizat și sintetizat toate propunerile formulate până în prezent.

În deschidere, ministrul Justiției, Oleg Efrim, a anunțat că proiectul Planului de Acțiuni a fost expediat ieri spre coordonare tuturor instituțiilor responsabile. Versiunea finală a acestui document va finalizată în cel mai scurt timp, în baza avizelor primite și a dezbaterilor de astăzi, pentru a fi remisă spre aprobare mai întâi Guvernului, iar apoi Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit unui calcul prealabil, realizat pe parcursul elaborării Planului de Acţiuni, costurile implementării Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei pe parcursul celor cinci ani se ridică la aproximativ 150 de milioane de euro. În acest context, viceministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, a ţinut să sublinieze că o bună parte din acești bani vor fi asigurați din surse financiare străine, în special din partea Uniunii Europene.

Planul de Acţiuni urmează structura Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei şi are acelaşi obiectiv - edificarea unui sector al justiţiei accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil faţă de societate, care să corespundă standardelor europene, să asigure supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului. Spre deosebire de Strategie, care pune accentul pe finalitate şi rezultatele scontate, Planul de Acţiuni va ghida activitatea zilnică a tuturor instituţiilor vizate, pentru o coordonare şi planificare adecvată atât a resurselor umane, cât şi a colectării şi repartizării resurselor financiare necesare.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640423     Soluție
 
Servicii
Close