Prima / Comunicate de presă » Fundația Konrad Adenauer se arată disponibilă să sprijine reforma sectorului justiției din Republica Moldova imprimare
Fundația Konrad Adenauer se arată disponibilă să sprijine reforma sectorului justiției din Republica Moldova
29.11.2011    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, s-a întâlnit astăzi cu Thorsen Geissler, reprezentant al Programului "Statul de Drept în Europa de Sud-Est" al Fundației Konrad Adenauer, cu care a purtat o discuție pe seama proiectelor acestei importante instituții germane în susținerea reformei justiției din Republicii Moldova.

În numele Fundației Konrad Adenauer, Thorsen Geissler a apreciat înalt calitatea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției al Republicii Moldova pentru anii 2011-2016, adoptată recent de Parlament în lectură finală, precum și proiectul Planului de Acțiuni pentru implementarea acestei Strategii, care se află în prezent în faza de finalizare. De asemenea, el a anunțat disponibilitatea Fundației de a susține reformele promovate în acest domeniu de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Ministerului Justiției, în cadrul Programului "Statul de Drept în Sud-Estul Europei", prin acțiuni concrete cum ar fi suportul necesar pentru armonizarea legislației sau traducerea hotărârilor Curții Federale germane. Surse financiare pentru finanțarea unor proiecte ce vizează consolidarea statului de drept în Republica Moldova pot fi identificate în pofida faptului că planul de activități pentru 2012 al Programului a fost deja aprobat, a mai adăugat Thorsen Geissler.

La rândul său, Oleg Efrim și-a exprimat recunoștința pentru suportul propus, arătându-se deschis pentru orice colaborare, mai ales pentru că pentru realizarea reformelor în sectorul justiției Republica Moldova are nevoie de susținerea partenerilor străini.

Programul "Statul de Drept în Europa de Sud-Est" al Fundației Konrad Adenauer a fost conceput cu scopul de a promova dialogul pe teme privind statul de drept în acest spațiu geografic. Statele cuprinse în Program sunt Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România și Serbia. Programul are drept obiectiv sprijinirea, într-o manieră susținută, a construcției și consolidării democrației și statului de drept în țările din regiune. Acesta își propune să contribuie la dezvoltarea și întărirea eficienței ordinii juridice, o premisă obligatorie pentru aderarea acestor țări la Uniunea Europeană. Programul "Statul de Drept în Sud-Estul Europei" se concentrează pe cinci domenii de interes, care sunt Dreptul constituțional și jurisprudența Curții Constituționale, Dreptul procedural, Independența și integritatea justiției, Protejarea drepturilor fundamentale ale omului și ale minorităților, precum și Reconcilierea cu trecutul prin mijloace legale.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641069     Soluție
 
Servicii
Close