Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Oleg Efrim, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Camerei Înregistrării de Stat imprimare
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Oleg Efrim, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Camerei Înregistrării de Stat
09.12.2011    

Stimați colegi,

Acum 20 de ani, pe 9 decembrie 1991, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, pe lângă Ministerul Justiției a fost creată Camera Înregistrării de Stat. Activitatea acestei instituții, înființarea căreia devenise la acea dată impetuos necesară, s-a perfecționat pe parcursul celor două decenii de existență, venind în întâmpinarea antreprenorilor și pentru a susține nevoile în continuă creștere ale economiei Republicii Moldova.

În anii ce-au trecut, au fost aplicate un șir de reforme, ajungându-se pe parcurs la aplicarea principiului "ghișeului unic", conform căruia solicitantul depune documentele pentru înregistrare la unul din oficiile teritoriale ale Camerei Înregistrării de Stat, de unde ulterior, în termenul stabilit de lege, poate primi actele de confirmare a Înregistrării. Oamenii de afaceri au fost scutiți, până și după înregistrare, de obligația de a se adresa altor autorități, pentru coordonări și autorizări. Acum acest lucru în face oficiul teritorial în regim on-line.

Astăzi, obiectivul Dumneavoastră de bază a devenit optimizarea și simplificarea procedurii de înregistrare, reorganizare și radiere a persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali, care trebuie ajustată la standardele Uniunii Europene, iar acțiunea prioritară în realizarea acestui obiectiv este implementarea în cadrul Camerei Înregistrării de Stat a documentului electronic și semnăturii digitale. Astfel, prioritară este lărgirea spectrului de servicii acordate prin Internet. Direcția în care vă mișcați se încadrează, deci, perfect în spectrul mai cuprinzător al Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției, unul dintre pilonii căreia se referă în mod special la rolul Justiției în dezvoltarea economică. Anume în acest context, Strategia definește căile de modernizare a sistemului de evidență și acces la informația privind înregistrarea agenților economici. Introducerea tehnologiilor informaționale și comunicațiilor oferă posibilități generoase pentru o activitate mai eficientă și mai aproape de cetățeni. Strategia de Reformare în Sectorul Justiției urmărește să ofere acestora liber acces la bazele de date ale diferitor instituții, printre care și Camera Înregistrării de Stat, ceea ce ar duce inevitabil la eficientizarea activităților statului, a transparenței instituțiilor publice, precum și facilitarea unor servicii oferite în termen redus.

Acesta este scopul nostru comun și pe această cale am pornit astăzi împreună.

Având toate acestea în vedere, țin să vă asigur, cu toată responsabilitatea, că perfecționarea activității Camerei Înregistrării de Stat este o prioritate pe agenda Ministerului Justiției și a Guvernului Republicii Moldova, care vă vor oferi în acest sens tot suportul necesar. Permiteți-mi, deci, să vă felicit cu ocazia celor două decenii de la Înființarea Camerei Înregistrării de Stat și să vă urez, de asemenea, multe succese, noi performanțe și aspirații profesionale în activitatea Dumneavoastră.

Cu deosebit respect,
Oleg Efrim,
Ministrul Justiției al Republicii Moldova

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640917     Soluție
 
Servicii
Close