print
Organizații neguvernamentale, câștigătoare ale unui concurs organizat de Ambasada SUA, vor asista Ministerul Justiției în procesul de implementare a reformelor din justiție
07.12.2012

Reprezentanții Ambasadei Statelor Unite i-au prezentat astăzi conducerii Ministerului Justiției pe câștigătorii unui concurs de granturi organizat în cadrul unor proiecte de susținere a reformelor în sectorului justiției din Republica Moldova, combatere a corupției și evaluare a criteriilor de selecție, numire și promovare în funcții a magistraților.

Organizațiile selectate - Centrul de Resurse Juridice, Institutul de Reforme Penale și Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției - s-au angajat să realizeze un set de studii ce rezultă din Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției. În particular, este vorba despre un spectru larg de probleme cum ar fi optimizarea hărții judecătorești, specializarea judecătorilor, instrumente și strategii de combatere a practicilor corupte, testarea la poligraf sau criteriile selecție și normele de răspundere a procurorilor. Autorii, care vor angaja experții necesari, urmează să analizeze toate aceste probleme, să elaboreze metodologiile și să propună modificările legislative necesare pentru soluționarea lor.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a mulțumit cu această ocazie Ambasadei și Guvernului Statelor Unite pentru suportul dezinteresat oferit Republicii Moldova, cu atât mai binevenit, cu cât este oferit în primul an de implementare a Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției, când sursele bugetare alocate pentru aceasta sunt încă insuficiente. 

De asemenea, Oleg Efrim le-a explicat reprezentanților organizațiilor câștigătoare care sunt așteptările Ministerului Justiției, a discutat cu ei procedeele de interacțiune și colaborare, precum și termenii în care aceste studii urmează a fi prezentate.

 

Tel Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare +373 22 20 14 20
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.