print
Mesaj de felicitare al ministrului în exercițiu al Justiției, Oleg Efrim, cu ocazia aniversării a 18-a de la înființarea DIP
20.12.2014

Stimaţi colegi din Sistemul Penitenciar,

Cu prilejul sărbătorii profesionale - Ziua angajatului Sistemului Penitenciar, din numele Ministerului Justiţiei și al meu personal Vă adresez sincere felicitări și urări de bine, sănătate, demnitate profesională, devotament şi noi realizări pentru continuarea reformelor și dezvoltarea sistemului penitenciar, pentru respectarea drepturilor omului și a principiilor democratice!
De-a lungul anilor, Sistemul Penitenciar s-a confruntat cu numeroase probleme: tortura, tratamente inumane și degradante,suprapopularea, condiții de detenție precare, insuficienta implicare în activități de muncă, educaționale și sociale sau persistența sub-culturii criminale.

Dar, datorită implicării active, curajului și voinței de care ați dat dovadă, am reușit să schimbăm fața Sistemului Penitenciar. Nu am obținut poate toate rezultatele pe care ni le-am propus, dar sunt convins că, în scurt timp, penitenciarele din Republica Moldova și condițiile de detenție vor corepunde standardelor europene.

Ţin să menţionez că pe parcursul ultimilor ani, datorită profesionalismului și abnegației Dumneavoastră, Sistemul Penitenciar a fost antrenat într-un amplu și complex proces de reformare, înregistrând multiple succese și realizări importante. Mai mult, reforma acestui sistem ocupă un loc aparte în Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016.

Realizarea reformelor democratice, asigurarea respectării drepturilor omului, integrarea europeană sunt obiective majore ale guvernării, iar Dumneavoastră sunteţi cei care trebuie să contribuiţi, în pofida riscurilor și a greutăților, la atingerea acestor obiective.

Vă urez curaj, abnegație, entuziasm și perseverență pentru a reuși modernizarea Sistemului Penitenciar și pentru a spori încrederea cetățenilor!

Tel Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare +373 22 20 14 20
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.