print
Noi consultări la Ministerul Justiţiei privind utilizarea actelor de stare civilă moldoveneşti în România
13.10.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut marţi, 12 octombrie 2010, o întrevedere cu doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie, directorul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, aflată într-o vizită de documentare la Chişinău. La întrevedere au mai fost prezenţi E.S. Marius Lazurcă, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Viorel Badea, senator român, şi Eugen Tomac secretar de stat pentru românii de pretutindeni.

În cadrul întrevederii, Alexandru Tănase a discutat cu oficialii români despre situaţiile ce afectează utilizarea documentelor de stare civilă moldoveneşti şi recunoaşterea acestora de către autorităţile solicitante ale României.  

Oficialii români şi-au manifestat disponibilitatea de a se implica mai activ în soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii în utilizarea actelor de stare civilă, urmând să se asigure continuarea dialogului la nivel de experţi pentru a identifica şi alte mecanisme de ameliorare a utilizării actelor de stare civilă moldoveneşti în România.

La rândul său, Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a subliniat că apreciază înalt nivelul de colaborare care există între ministerele de justiţie dintre cele două state.
Tel Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare +373 22 20 14 20
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.