print
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Echipei de Țară a ONU
16.12.2019

La data de 13 decembrie 2019, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu coordonatorul rezident al Echipei de Țară al ONU în Moldova, Simon Springett; reprezentantul PNUD, Valeria Ieseanu;  reprezentanta UN Women Moldova, Ira Cebotari; precum și cu reprezentanta Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, Bea Ferenci.

În cadrul întrunii, părțile au trecut în revistă inițiativele ce țin de asistența tehnică oferită de către PNUD Centrului Național de Expertiză Judiciară și Institutului Național al Justiției. De asemenea, a fost abordat și subiectul ce vizează susținerea eforturilor de prevenire și combatere a violenței în familie.

În acest sens, părțile au pus în discuție și proiectul de amendamente la Codul Penal al RM privind discursul motivat de ură.

Reprezentanții ONU în Moldova au asigurat Ministrul Justiției de susținere în contextul consolidării sectorului justiției din Republica Moldova.

La rândul său, Ministrul Justiției a mulțumit Echipei de Țară a ONU pentru sprijinul acordat în susținerea proiectelor din domeniile de competență ale Ministerului Justiției.

 

 

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2020 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.