print
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în vizită la Penitenciarul nr. 6-Soroca
14.09.2020

Astăzi, 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 6 – Soroca, în cadrul căreia au fost date în exploatare 21 de celule din cadrul izolatorului disciplinar și a avut loc deschiderea sălii de sport din incinta instituției. 

În cadrul deplasării de serviciu, Fadei Nagacevschi s-a familiarizat cu cantina instituției, sala de sport recent renovată și Întreprinderea de Stat „a instituţiei OŞC 29/6 Soroca”, amplasată pe teritoriul instituției penitenciare, care la moment, implică în activitatea de producere 25 de deținuți și care este un exemplu excelent, demn de urmat, de implicare a persoanelor private de libertate în activitatea economică a penitenciarelor din întreaga țară.

Totodată, Ministrului Justiției i-a fost prezentată situația la nivelul instituției cu referire la capacitatea de cazare, activitățile de reintegrare socială desfășurate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, condițiile de muncă, încadrarea cu personal, principalele realizări și obstacolele întâmpinate la momentul actual, precum și prioritățile activității pentru perioada următoare.

Această vizită reprezintă, de fapt, o parte componentă a dialogului constant pe care Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi îl poartă cu reprezentanții sistemului administrației penitenciare în vederea consolidării instituționale, dezvoltării și perfecționării infrastructurii penitenciarelor din Republica Moldova, creșterea performanțelor în partea ce ține de asigurarea condițiilor de detenție în conformitate cu standardele internaționale, respectarea drepturilor și libertăților persoanelor aflate în detenție, întru asigurarea realizării politicii statului în domeniul executării pedepselor privative de libertate.

  

 

 

Tel Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2020 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.