Hotărâri aprobate de Guvern în ultimele luni

You are here

Hotărâri aprobate de Guvern în ultimele luni

03 aprilie 2024 – De la începutul acestui an, Cabinetul de miniștri a aprobat trei hotărâri de Guvern inițiate de Ministerul Justiției, după cum urmează:

 

  1. Hotărârea de Guvern nr. 148/2024 cu privire la aprobarea Conceptului Sistemului informațional „Platforma integrată a profesiilor juridice”

Documentul are drept scop implementarea modelului digitalizat de administrare a datelor despre profesiile juridice conexe justiției (avocați, notari, executori judecătorești, administratori autorizați, mediatori, traducători și interpreți). Astfel, registrele de evidență, completate manual, vor fi substituite cu registrul automatizat de prelucrare a informației, care va permite înregistrarea, evidența și generarea automată de documente.

 

    2. Hotărârea de Guvern nr. 167/2024 cu privire la aprobarea Listei jurisdicțiilor și a regiunilor autonome care nu implementează standardele internaționale de transparență

Lista va fi folosită de către autoritățile publice, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital public în vederea stabilirii condițiilor de participare la procedurile de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice şi concesiuni vizate de mecanismul de deoffshorizare, prevăzut de Legea nr. 215/2020 (Legea deoffshorizării). În prezent, în Listă sunt incluse 75 de jurisdicții și regiuni autonome, considerate neconforme în ceea ce privește standardele internaționale de transparență.

 

   3. Hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea Normelor minime de hrană, de substituire a produselor alimentare și asigurare cu obiecte de igienă de primă necesitate a persoanelor aflate în instituțiile penitenciare

Modificările propuse vor contribui la îmbunătățirea și diversificarea rațiilor alimentare. În premieră, se instituie norme de alimentare pentru persoanele cu probleme de sănătate, pentru deținutele gravide și mamele care alăptează. La fel, au fost revizuite normele de hrană specifice pentru copii cu vârsta de până la 3 ani inclusiv, minori și tineri, astfel încât să fie asigurată alimentația corespunzătoare și echilibrată, care să răspundă cerințelor de creștere și dezvoltare.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30