Măsuri de responsabilizare a administratorilor autorizați, votate în lectură finală de Parlament

You are here

Măsuri de responsabilizare a administratorilor autorizați, votate în lectură finală de Parlament

Deputații au aprobat, în a doua lectură, un proiect de lege, care are scopul de a perfecționa prevederile în materia răspunderii disciplinare a administratorilor autorizați. Modificările legislative sunt necesare deoarece, în prezent, legislația din domeniu are diverse lacune, care aduc prejudicii economiei naționale și bugetului de stat.

Printre principalele prevederi ale documentului figurează extinderea subiecților care vor avea dreptul să sesizeze Comisia de autorizare și disciplină în privința faptelor ce pot constitui abateri disciplinare ale administratorilor autorizați. De asemenea, va fi uniformizat termenul de prescripție pentru aplicarea sancțiunilor disciplinare în privința administratorilor. Astfel, sancțiunile vor putea fi aplicate în termen de 3 ani de la data săvârșirii tuturor abaterilor disciplinare.

Totodată, documentul stipulează o formulare mai clară a abaterilor disciplinare săvârșite de către administratorii autorizați și extinderea cercului de sancțiuni disciplinare, care pot fi aplicate. Astfel, va fi inclusă suspendarea de până la un an sau retragerea licenței, în funcție de gravitatea faptelor săvârșite de către administratorii autorizați.

PROIECTUL a fost susținut, în lectura a doua, de 74 de deputați.

Agenda publică

Octombrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31