Vizita delegației TAIEX la Ministerul Justiției

You are here

Vizita delegației TAIEX la Ministerul Justiției

Astăzi, Ministerul Justiției a găzduit vizita delegației TAIEX (Asistență tehnică și schimb de informații) din partea Comisiei Europene.
 
Scopul misiunii de evaluare inter pares a fost de a întreprinde o evaluare generală a stării actuale a alinierii la acquis-ul UE a sistemului de justiție, a luptei împotriva crimei organizate și a luptei împotriva corupției în Moldova, pentru a trage concluzii care vor fi luate în considerare de către Comisia Europeană în evaluarea sa pentru raportul anual de progres. De asemenea, va include recomandări pentru Moldova de a avansa în ceea ce privește cerințele de extindere în aceste domenii.
 
TAIEX este un instrument de consolidare a instituțiilor UE, gestionate de Direcția Generală Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene. Este conceput să ofere asistență pe termen scurt administrațiilor publice într-un mod unic inter pares, iar experții TAIEX sunt voluntari din partea administrațiilor publice ale statelor membre ale UE și își împărtășesc experiența acestora cu omologii lor în privința aplicării legislației UE.
 
În cadrul discuțiilor, Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și Secretara de Stat, Nadejda Burciu, au relatat despre pașii și acțiunile întreprinse în alinierea legislației Republicii Moldova la standardele europene, lupta cu corupția, precum și reforma justiției. Ministra a vorbit despre cele 3 priorități de bază: integritatea, sporirea calității actului de justiție și modernizarea serviciilor digitale și despre progresul obținut pe fiecare direcție.
 
Experții TAIEX, au asigurat echipa Ministerului în deschiderea acestora pentru împărtășirea celor mai bune practici europene și sprijinul în implementarea cât mai rapidă și calitativă a reformelor necesare pentru parcursul european al Republicii Moldova.
Content Images: 

Agenda publică

Mai 2023

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31