Vizita înaltului oficial al Secretarului de Stat în Oficiul pentru Probleme Globale ale Femeii la Ministerul Justiției

You are here

Vizita înaltului oficial al Secretarului de Stat în Oficiul pentru Probleme Globale ale Femeii la Ministerul Justiției

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a găzduit astăzi vizita Doamnei Katrina Fotovat, înalt oficial al Secretarului de Stat în Oficiul pentru Probleme Globale ale Femeii (S/GWI).
 
În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte de discuții ce țin de problemele femeilor și implicarea acestora în sectorul justiției.
 
De asemenea a fost menționat rolul Ministerului Justiției în implementarea Convenției de la Istanbul. Modificările aduse Codului de procedură penală constau în acordarea victimelor violenței sexuale a dreptului de a da explicații în condiții prietenoase, în lipsa persoanei bănuite, să fie asistate, în condițiile legii, de un avocat care acordă asistență juridică garantată de stat, să-i fie asigurate dreptul la intimitate și la protecția imaginii personale, să fie prestate servicii medicale, medico-legale, de asistență psihologică post-traumatică și consiliere în vederea recuperării fizice și psihosociale, pentru evitarea revictimizării acesteia.
 
Un subiect de o deosebită importanță îl constituie și includerea femeilor în sectorul și procesele justiției. Veronica Mihailov-Moraru i-a povestit doamnei Fotovat despre procentul înalt de ocupare de către femei a funcțiilor din instituțiile de drept din Republica Moldova și promovarea acestora în cadrul instituțiilor.
 
Spre final, Ministra Justiției i-a mulțumit doamnei Kat Fotovat pentru tot sprijinul și eforturile Guvernului SUA de a susține parcursul democratic și european al Republicii Moldova.
Content Images: 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30