Vizita Ministrei Justiției la Penitenciarul nr. 7 - Rusca, de Ziua Familiei

You are here

Vizita Ministrei Justiției la Penitenciarul nr. 7 - Rusca, de Ziua Familiei

De Ziua Internațională a Familiei, Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru a efectuat o vizită la Penitenciarul nr. 7 - Rusca. Cu acest prilej, Ministra a adus un mesaj de felicitare femeilor care își ispășesc pedeapsa, dar și angajaților penitenciarului.
 
Ministra Justiției a examinat și condițiile penitenciarului, locurile de recreație, locurile amenajate pentru muncă și zonele locative. Ministra a constatat, că zona amenajată pentru sport, curățenia și condițiile asigurate în penitenciar sunt foarte bune.
 
Totodată, Veronica Mihailov-Moraru, a sesizat că există o nevoie stringentă de a opera modificări la cadrul normativ pentru a debloca și eficientiza activitatea întreprinderilor de stat aflate pe teritoriile penitenciarelor. Acest lucru va permite sporirea ratei deținuților de a fi antrenați în câmpul de muncă, precum și o garanție mai mare a reintegrării sociale cu succes.
 
Este extrem de important, ca statul să ofere condiții bune și circumstanțe favorabile pentru deținuții care își ispășesc pedeapsa, astfel încât să se poată reintegra mai ușor în societate, să capete noi cunoștințe și abilități utile. Instituțiile penitenciare trebuie să fie un loc de reeducare și remodelare pentru a oferi societății membri dornici de schimbare și cu viziuni îndreptate spre un viitor mai luminos.
Content Images: 

Agenda publică

Mai 2023

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31